Back to All Events

ACT as ONE op de Supportersavond van GeelZwart

  • Colibrant Deensestraat Lier, Vlaanderen, 2500 Belgium (map)

### Programma 2de Open Supportersavond van Geelzwart
### Donderdag 12 november 2015, 20u00
### Locatie: Colibrant - Deensestraat 6, 2500 Lier (België)

• 20u00: Verwelkoming & inleiding door GeelZwart
• 20u10: Supporters Direct: "Build a winning club"
• 20u30: Act As One: "Naar een realistische supportersbetrokkenheid"
• 20u50: Pauze
• 21u10: Swansea City Supporters Trust: "From graveyard to ambition"
• 21u30: Ruimte voor vragen
• 21u40: Conclusies & afronding
• 21u45 - ... : Netwerkdrink, ideaal om even na te kaarten of een praatje te slaan met de sprekers

De voertalen zullen Nederlands en Engels zijn.


### Supporters Direct
In het jaar 2000 zag deze non-profitorganisatie het licht in Engeland. Supporters Direct (SD) ijvert voor democratische inspraak van supporters in het beleid van hun sportclubs en de officiële voetbalinstanties. SD assisteert supportersgroepen om deze doelstelling op een gestructureerde, formele manier te realiseren. Ben Shave, Development Manager voor de Europese tak van Supporters Direct, komt meer vertellen over wat Supporters Direct precies doet en in de toekomst kan betekenen voor Lierse en GeelZwart! 
Lees alles over SD op http://www.supporters-direct.org/ 

### Act As One
Deze gedreven Antwerpfans richtten in 2014 een eigen vzw op. Hun doel: streven naar inspraak voor fans binnen R. Antwerp F.C. Zij vertellen hun verhaal en lichten enkele aspecten van hun fanproject toe. De successen, de nederlagen, de dromen en de toekomst. 
Lees alles over Act As One op http://www.actasone.be/

### Swansea City Supporters Trust
Swansea City F.C. is eenvan de beste voorbeelden van supportersparticipatie in het hedendaagse voetbal. In 2002 stond Swansea aan de rand van de afgrond: lage toeschouwersaantallen, eigenaars die de club niet als goede huisvader beheerden en een berg schulden... tot de fans van Swansea het heft in eigen handen namen. Tijdens de eerste meeting van GeelZwart kwam deze case al kort aan bod, nu komen ze zelf vertellen hoe ze van hun club weer echt hún club maakten. 
Lees alles over hun verhaal op http://www.swanstrust.co.uk/ 

Earlier Event: October 27
Algemene Vergadering ACT as ONE
Later Event: November 22
GEEN ZAKKEN OF HANDTASSEN DEZE ZONDAG