Back to All Events

SUPPORT as ONE: Meet fan owned YB SK Beveren

De leeuwen van Yellow-Blue strijden om de eerste plaats

Als owner van ACT as ONE kijk je verder dan je neus lang is en je amuseert je graag. Als het even kan met voetbal en een pintje. Op zondag 22 februari willen we daarom een bezoekje brengen aan de allereerste fan owned voetbalclub van ons land, YB SK Beveren. Zij spelen die dag een wedstrijd op het scherp van de snee tegen een rechtstreekse concurrent.

SK Beveren werd opgericht in 1935 en kreeg toen het stamnummer 2300 mee. De club speelde in  geel en blauw en deed dat verschillende decennia op het hoogste niveau. In 1979 en 1984 werd zelf de landstitel behaald! In 2007 zakte Beveren (opnieuw) naar de tweede klasse en financiële problemen betekenden in mei 2010 het einde van de club. Een officiële fusie kwam er niet, maar RS Waasland veranderde zijn naam in KVRS Waasland - SK Beveren en ging in het stadion van het ter ziele gegane KSK Beveren spelen.

Een aantal supporters pikten dit niet. Zij richtten een nieuwe club op en sloten zich in 2011 sloot aan bij de Belgische voetbalbond als Yellow Blue Beveren, verwijzend naar de clubkleuren van KSK Beveren. Met stamnummer 9577 gingen ze van start op het allerlaagste niveau: vierde provinciale.

Dit seizoen kende de ploeg een moeilijke start, mede door tal van blessures werd de heenronde afgesloten in de middenmoot. De remonte werd echter ingezet. Op 24 januari ging leider Eksaarde voor de bijl en op zondag 22 februari trekt het geel-blauwe legioen naar de derde in de stand, KOFC Rupelmonde en … ACT as ONE gaat mee.

Voor wie die nog nooit geweest is, verwacht je aan voetbal zoals het hoort te zijn: negentig minuten gezang, bloed, zweet en tranen.

Als er genoeg supporters zijn die dit voetballoos weekend in tweede klasse willen opfleuren met een bezoek aan deze door fans opgerichte ploeg, dan bekijken wij of we een bus kunnen inleggen die op enkele plaatsen op weg naar Beveren halt zal houden.

Naam *
Naam
Meer info over de prijs volgt, zodra het aantal deelnemers bekend is.
Earlier Event: February 21
SUPPORT as ONE: Antwerp in de bekerfinale!
Later Event: February 27
Shottertornooi voor ACT as ONE