Back to All Events

MATCH van de 1-HEID

MATCH van de 1-HEID

In tijden van wanhoop is er voor ons als fans maar 1 houvast en dat is ons Antwerp-gevoel, het gevoel van loyauteit, kameraadschap en doorzettingsvermogen. Op zo’n momenten moeten we samen sterk staan. Daarom roepen wij op om onze belangrijkste waarde te honoreren, de kracht van de 1-heid. Want hoe gaan jouw weekends eruitzien ... zonder Antwerp? Als de club na 135 jaar verdwijnt?

De komende dagen worden een rollercoaster van emoties en dat wordt stilaan een onzalige jaarlijkse traditie op de Bosuil. Hoe het ook uitdraait, dit wordt een scharnierpunt voor the Great Old. Of een eindpunt.

Haalt Antwerp ook in beroep bij het BAS geen licentie, dan wordt het derde klasse of is het in het slechtste geval ‘over and out’.

Haalt Antwerp – en dat hopen we van harte – toch een licentie, dan blijft de fan buitenspel staan, want echte supportersparticipatie lijkt nog niet welkom. Hoe lang zullen we in dat geval op onze twee oren kunnen slapen? Voor de zoveelste keer moet de fan lijdzaam toekijken. Dat moet de laatste keer geweest zijn!

We roepen alle fans op om op 25 april massaal(1) naar de Bosuil af te zakken voor onze laatste wedstrijd (van het seizoen, in tweede klasse, ... ?) en de stem van de fan te laten horen tegen het uitbuiten van en marchanderen met 'ons' Antwerp.(2) ‘Onze’ wedstrijd en ‘ons’ Antwerp, want de club is van ons, de fans, en van niemand anders!

We juichen verder alle initiatieven toe die alle fans achter 1 vlag willen scharen en steunen dus de corteo(3) voor de wedstrijd, waarbij fans van welke ASC of Antwerp-gerelateerde vereniging ook opgeroepen worden om met een indrukwekkende mars naar de Bosuil de niet mis te verstane boodschap kenbaar te maken: “Wij zijn Antwerp!”

We weten dat sommige fans niet wild zijn van acties, maar het is nu van cruciaal belang om als fans schouder aan schouder te staan. Fabrieksarbeider, dokter, zelfstandige, advocaat, docker, manager, metser, leraar, werkzoekende, student, bedrijfsleider, wie of wat je ook bent, we zijn allemaal Antwerp-fan! De organisatoren beloven erop toe te zien dat de corteo in goede orde verloopt. Logisch ook, wat het is in het belang van alle fans dat onze club geen schade wordt toegebracht door ondoordachte daden.

Laat zaterdag 25 april je supportersstem horen en je Antwerp-hart zien. Geen woorden, maar daden. Het is het moment om onze loyauteit te tonen, net zoals destijds met de zegemarsch, zoals enkel ons legioen dat kan!

Met rood-witte groet
De Antwerp-fans van ‘dat-doet-er-nu-niet-toe’

 

(1) Wie een abonnement heeft kan voor deze slotmatch 5 tickets kopen aan halve prijs (meer info op de officiële website van RAFC).

(2) Het Facebook-evenement MATCH van de EENHEID vind je hier.

(3) Het Facebook-evenement van de CORTEO #WIJ ZIJN ANTWERP vind je hier.


 

Earlier Event: April 25
DINE as ONE
Later Event: April 26
DINE as ONE - Beach Picknick & BBQ