Back to All Events

Algemene Vergadering ACT as ONE

Om het overleg met het clubbestuur van Royal Antwerp FC alle kansen te geven, werkte de vzw Antwerp Community Trust vooral achter de schermen en werden de spotlights vermeden. Logisch dus dat er bij de owners heel wat onbeantwoorde vragen rezen. 

Hoog tijd om de leden te informeren en enkele knopen door te hakken: daarom nodigt ACT as ONE nodigt leden uit voor de Algemene Vergadering van dinsdag 12 april 2016 welke zal doorgaan in het Atrium en van start gaan om 20u00.
 

Download hier je volmacht formulier

Deze kandidaten komen op voor de Raad van Bestuur: 

De anciens:

Bart Van de Venster (9 april 1966) is legal manager bij een investeringsmaatschappij, Antwerp-supporter en expert op het gebied van burgerparticipatie. Zijn ervaring en contacten in beide domeinen zijn van onschatbare waarde voor ACT as ONE.

Bart is ook medeoprichter en huidig voorzitter ad interim bij ACT as ONE.

 
Bart van de Venster

Bart van de Venster

 

 

Wim Geerts (10 april 1979) kwam via ASC 150 in contact met de initiatiefnemers van ACT as ONE en heeft zich daar vanaf dat moment volop voor gesmeten. In het dagelijkse leven is hij managing director bij Fluvia Tanker Chartering NV en via de Nederlandse holding en contacten bij Feyenoord heeft hij in de loop der jaren veel opgestoken over fan community en crowd funding bij privépersonen en bedrijven.

Wim is ook medeoprichter en huidig bestuurslid bij ACT as ONE.

 
Wim Geerts

Wim Geerts

 

Bram Broeckx (26 maart 1981) speelde vanaf de Duiveltjes bij onze club en was toen al op de tribunes te vinden. In 2000 richtte hij een supportersclub op, en ging als secretaris van de FAS(C) (2003-2015) op zoek naar wat de fan voor Royal Antwerp FC kan betekenen. In 2011 zo bij Supporters Direct terecht gekomen. Met hun kennis heeft hij de FAS(C) omgevormd naar een VZW die supportersparticipatie nastreeft. Door de contacten met supporters uit alle uithoeken van Europa bezitten we een schat aan informatie. Hij werkt momenteel als Administratief Bediende bij Ragueneau BVBA.

Bram is ook medeoprichter en huidig bestuurslid bij ACT as ONE.

 
Bram Broeckx

Bram Broeckx

 

Nieuwe kandidaten:
 

Robert Vinck (14 augustus 1961) baat in Boom het populaire Antwerp-café Nieuw Park uit. Hij was er al bij toen de Antwerp-fans 1000 euro overhandigden aan de fans van rivaal KV Mechelen om hun club te redden. Robert is momenteel voorzitter van de FAS(C), de Federatie Antwerp Supporter (Clubs), en zorgde er mee voor dat afgelopen zondag ook niet-leden van supportersclubs de combi-trip naar Cercle Brugge konden maken.  Robert: “Ik ben voorstander van supportersparticipatie. De NUNACO is heilig voor mij. Om die veilig te stellen wil ik er mee voor zorgen dat alle Antwerp-supporters aan hetzelfde zeel trekken. Als we vanuit één vereniging spreken, komt de stem van de supporters veel sterker over.”

 
Robert Vinck

Robert Vinck

 
 

Jan Van Cauwenbergh (29 oktober 1966) is al van kindsbeen af Antwerp-fan. Hij was medeoprichter van ASA en Asa bis om als luis in de pels de toenmalige clubbesturen op hun wanbeleid te wijzen. Hij was er ook bij toen ASA besloot in ACT as ONE op te gaan omdat de fans er baat bij hebben als één groot supportersblok naar buiten te treden om de hele Antwerp-familie te vertegenwoordigen.

Jan was ook actief als jeugdtrainer, in merchandising en als ‘ambetanterik van de spionkop’ (dixit een bestuurslid in de jaren 80), en organiseerde ook mee de mars tegen het oude beleid.

Jan van Cauwenbergh

Jan van Cauwenbergh

 

Peter Van Ende (17 maart 1963) is al 30 jaar zelfstandig ondernemer, het voorbije decennium als professioneel vastgoedbeheerder, en sinds zijn geboorte Antwerp-supporter. Sinds oktober 2014 werd Peter meermaals uitgenodigd op de kernvergadering van ACT as ONE. Als supporter beschouwt hij zichzelf als iemand met een gematigd profiel. Zijn kwaliteiten liggen vooral op het zakelijke terrein, waar hij kan onderhandelen en mee de krijtlijnen wil uitzetten. Peter ziet zichzelf bij ACT as ONE in de eerste plaats als lid van een denktank.

 
Peter Van Ende

Peter Van Ende

 

 

Sven Molenaar (19 juli 1979) speelde van 1995 tot 1999 voor de UEFA’s en reserven van RAFC en zit als trouwe Antwerp-supporter al 30 jaar op Tribune II. Hij is momenteel T2 en lid van de raad van bestuur van KFC Schoten SK. Als Master in de Taal- en Letterkunde was hij leraar Nederlands, Frans en Engels (Stedelijk Onderwijs Antwerpen). Sinds 2012 is hij onderwijsassistent op de Universiteit Antwerpen. Hij studeerde ook Vergadertechnieken en Groepsmanagement, heeft ervaring met spreken op internationale congressen en is gepubliceerde onderzoeker. Sven is lid van de kernvergadering van ACT as ONE en stelde het project van de vzw voor aan de socio’s van Standard Luik (juli 2015), samen met voorzitter Bart Van de Venster. Zijn motivatie: “Fanparticipatie in voetbalclubs is nodig. Supporters zijn de rechtmatige eigenaars van hun club, want zonder hen overleeft de club niet. Dat zelfs clubs met duizenden supporters zomaar van eigenaar veranderen, of zelfs helemaal verdwijnen, is een schande. Dat mag nooit gebeuren met Royal Antwerp Football Club. En daarvoor wil ik me inzetten. Als de owners van ACT as ONE mij een mandaat geven voor de raad van bestuur, dan zal ik mijn talenkennis, communicatievaardigheden en uitgebreide netwerken in de voetbalwereld en daarbuiten, aanwenden om de Antwerp Community te versterken, uit te breiden, en naar hun wens te vertegenwoordigen. Mijn persoonlijke nadruk zal liggen op communicatie, en op het creëren van een politiek draagvlak zodat fanparticipatie in voetbalclubs verplicht wordt bij wet.”

Sven Molenaar

Sven Molenaar

 

Steffen Peelmans (6 juni 1973) heeft er carrières opzitten als barman in Kassa 4, instructeur bij VDAB, copywriter als de taaldokter, en docent Engels (tweedekansonderwijs) en Nederlands voor anderstaligen bij het CVO Antwerpen. Sinds dit jaar is hij ploegbegeleider in een sociale werkplaats van Natuurpunt. Het mag duidelijk zijn dat mensen en communicatie zijn dada zijn. Rond de eeuwwisseling leverde hij enkele bescheiden bijdragen voor het Antwerp Clubblad. In 2010 werd hij lid van Antwerp 150 om desgewenst zijn diensten als taalleerkracht aan de club aan te bieden. In 2013 bood hij zijn diensten als copywriter aan RAFC aan. De club had toen echter nog geen oren naar een frisse marketingwind. Toen ACT as ONE werd opgericht, ging hij vol overgave in op de mail van Antwerp 150 die opriep om deze nieuwe, vooruitstrevende supportersvereniging te versterken. Sindsdien nam hij niet enkel het gros van de communicatie voor zijn rekening, maar ondersteunde hij ook de marketingcel. Fandag, kerstmarkt of roadshow, de kans is groot dat je hem mee ziet organiseren én de handen uit de mouwen steken. Verder maakt hij er een erezaak van voor alle fans aanspreekbaar te zijn: ‘Klare taal spreken, luisteren en alle fans betrekken bij de werking van ACT as ONE, enkel zo kan je een breed gedragen communitywerking verwezenlijken. En een community club is dé manier om een duurzaam gezonde club uit te bouwen, sportief succes inbegrepen.’

 
Steffen Peelmans

Steffen Peelmans

 

 

Peggy Dewinter (15 juni 1965) komt uit een familie waar al bij haar overgrootouders rood-wit bloed door de aderen stroomde. Peggy had als 5-jarige het gelukdeze microbe van haar vader mee te krijgen, en zoals men zegt: “Antwerp-supporter ben je voor het leven.” Peggy kijkt nostalgisch terug naar de vele mooie momenten die de supporters met hun ploeg beleefden, maar – helaas – ook de vele dieptepunten, vaak te wijten aan het beleid. Daarom wil ze ‘vechten’ voor een toekomst waar de supporters er mee voor zorgen dat RAFC in veilige wateren vaart. Het wordt trouwens hoog tijd dat de ondertussen toch al talrijke voetbalminded vrouwen op de Bosuil van zich laten horen en daar wil Peggy met plezier voorloper in zijn.

 
Peggy Dewinter

Peggy Dewinter

 


Met rood-witte groeten, 

ACT as ONE

Earlier Event: November 22
GEEN ZAKKEN OF HANDTASSEN DEZE ZONDAG
Later Event: April 17
RUN as ONE