Reacties op ons persbericht van 30 april

Ons persbericht werd massaal gedeeld, en we kregen heel veel steunbetuigingen en positieve reacties. We proberen hier een overzicht te maken.

Klik op de logo's om de artikels te bekijken.

 
 
 

Ook de communitywerking van KAA Gent had mooie woorden.

De politiediensten accepteerden de excuses en willen meteen de dialoog starten.

fotoboekje over de Bosuil

Vandaag kwam er een artikel in de Gazet van Antwerpen over het fotoboekje van Marco Magielse. Je kan het artikel hieronder lezen.

ACT as ONE zet enkele acties op om Make-a-Wish Vlaanderen te steunen. Deze organisatie vervult de hartenwens van kinderen die vechten tegen een levensbedreigende ziekte om hen hoop, sterkte en vreugde te brengen. Make-A-Wish Vlaanderen wil de kinderen een hart onder de riem steken en moed geven voor de onzekere toekomst waar ze voor staan.

De keuze voor Make-A-Wish Vlaanderen is niet toevallig, Bram Broeckx - lid van de raad van bestuur van ACT as ONE - is een 'wenskind'. Zijn verhaal kan je lezen in het boek "25 jaar Make-A-Wish", verkrijgbaar via deze link

Je kan onze actie steunen op twee manieren:

  1. Er loopt een online veiling van verschillende Antwerp collectors-items, bieden kan je via deze link. Neem zeker een kijkje en doe een bod. 
  2. COPA bracht, in samenwerking met fotograaf Marco Magielse van o.a. deslagvelden.nlStaantribune, 1000 exemplaren uit van een uniek fotoboekje. Het boek is bij ons te koop voor € 19,95 via onze webshop en bij dagbladhandel Geysbrecht te Deurne. Ook nog steeds te koop  in de webshop: het COPA retroshirt, het Bosuil T-shirt, sleutelhangers, pins, stickers, enz.!

De opbrengst van de veiling en de verkoop gaat volgens een 50/50 verdeling naar Make-A-Wish Vlaanderen en naar het werkingsbudget van onze communitywerking.

Je kan het boekje kopen in onze webshop.

Changing Trends in Sports Team Ownerships across Europe

copyright The Brussels Times

copyright The Brussels Times

As supporters around Europe settle into another soccer season, there is a growing sense from the grassroots, even in traditionally conservative quarters that a tipping point may be fast approaching.

This battle though is not on the pitch but, rather, off it.

To read the full article, click below link:

http://brusselstimes.com/magazine2/4409/changing-trends-in-sports-team-ownerships-across-europe

RUN as ONE

Amper 12 uur na onze "match van de 1-heid", die het seizoen alsnog in enige schoonheid afsloot, liet de rood-witte aanhang zich opnieuw van zijn sportiefste kant zien. In het bedrijvendorp van de Antwerp 10Miles lag een dikke stapel vers gestreken RUN as ONE t-shirts ongeduldig te wachten om 16 en in enkele gevallen 42 kilometer lang met gepaste trots te worden gedragen en bezweet. Alles zat mee zondag: de sfeer en het weer, het ontbijt, de bbq 's avonds in het plaasj kaffee, en ook het aanhoudende applaus onderweg. Supporters, je hebt ze overal nodig!

Niet minder dan 70 ACT as ONE’ers liepen over de meet. Van de 300 deelnemende bedrijven scoorde onze hoofsponser Sportoase de 2de plaats en als nieuwkomer kaapten wij met ACT onmiddellijk de 39ste plaats weg. Dit dankzij de schitterende tijden van onze 9 snelste lopers.

Naast deze ervaren rotten waren er ook moedige first timers die de uitdaging aangingen, zoals Ronny Alstermans: “De tienmijlsafstand was nieuw voor mij. Maar ik liep op adrenaline (en op een perfect ontbijtje met dank aan DINE as ONE!) en volgend jaar zien ze mij terug, zeker weten. Beetje stijf links en rechts, maar het is een geweldige ervaring.”

Voor RUN as ONE gaat onze dank uit naar Sportoase - Michael en Gijs - voor de sponsoring van alle infrastructuur en de schenking van de inschrijvingsgelden voor een totale waarde van 3000 euro. En Kobe en Alizee: thumbs up voor jullie support!
Voor DINE as ONE bedanken we Johan van Vlemax, Dennis van L'Epicerie du Cirque, Kazen Van Tricht, Pane & Picasso en uiteraard ook Dave De Mulder voor de ideale locatie in het plaasj kaffee.
Last but not leest weeral een dikke pluim voor het volledige vrijwilligersteam van ACT as ONE dat onder aansturen van Dre, Annelies en Nikolaj de organisatie van dit mooie event weer vlekkeloos deed verlopen.

Verder willen we vooral jullie, lopers en fans van Royal Antwerp Football Club bedanken voor deze prachtige dag bedanken. Tot volgend jaar.


RUN as ONE

Met ruim 70 owners van een goeie conditie bewezen we dit jaar wie de sportiefste ploeg van 't stad is. Maar waarom alleen die ene zondag? Help mee RUN as ONE uitgroeien tot een echte urban running crew en loop elke week één uurtje mee door de straten van Antwerpen in een prachtig RUN as ONE shirt. Gezond idee?
Laat iets weten via runasone@actasone.be

ATV 26/04/2015 Bewogen avond voor de Antwerp-fans

Het seizoen van tweedeklasser Antwerp zit er op. Na een 1-0 zege tegen Bergen gisteravond, legt The Great Old beslag op de tiende plaats in de stand, een resultaat dat bestemd is om stof te vergaren in de rijke archieven van the Great Old, en dat wellicht nooit meer zal aangehaald worden. Dat kan niet gezegd worden van de supportersactie in de straten van Deurne voor de wedstrijd. De tweeduizend protesterende fans viseerden het clubbestuur. De mars verliep zonder incidenten en was behoorlijk indrukwekkend, aldus onze reporter. 

http://www.sblog.be/nadenken/en-gaf-zijn-mening/act-one-heeft-grootste-sponsor/

Act As One heeft grootste sponsor beet

Binnenkort staat er een jaar op de teller en het verhaal dat men tot dusver schreef is er één om u tegen te zeggen. Door dagelijks hard te werken zijn een groep mensen er in geslaagd het begrip fan participatie op de Belgische voetbalkaart te zetten. En de kracht van dat verhaal ligt in het feit dat ze dit allemaal vrijwillig doen, alle dagen opnieuw. Geen eurocent verdienen ze eraan, of willen ze er aan verdienen. Het staat trouwens in de statuten geschreven. Wie een mandaat opneemt binnen Act As One mag zowel tijdens dat mandaat als de twee jaar nadien géén commerciële of bezoldigde functie opnemen binnen RAFC.

Dit zijn dus mensen die elke eurocent dat ze binnenhalen zullen aanwenden om de club vooruit te helpen. Geef toe, we hebben er al anderen gekend.

Het gros van de supporters is ondertussen wel bekend met het verhaal, meer en meer fans sluiten dagelijks aan, en toch, toch zijn er nog fans die hun hoop blijven vasthangen aan datgene dat ons heeft doen afglijden: de geldschieter.

Zijn er grote bedrijven uit de haven die sponsoren? Hoeveel miljoenen hebben jullie al opgehaald?

Twee zaken

Misschien is dit nog niet duidelijk genoeg, maar er zijn twee zaken die moeten gebeuren.

  1. Eerst en vooral moet onze club gered worden. Geen fusies, naamsveranderingen, kleuraanpassingen en noem maar op.
  2. Ten tweede moet het sportief beter en moet onze club terug bruisen.

En dat tweede gedeelte, ja dat is belangrijk. Maar hoe je het ook draait of keert, het zal nooit gerealiseerd worden zonder dat we aan het eerste gedeelte hebben voldaan. Onze club moet dus eerst gered worden. Stabiel worden.

In het verleden passeerden tal van illustere figuren, met bijhorende miljoenen, de revue. Soms hadden ze geld, heel soms, maar meestal bleef het bij vage beloftes. En allemaal hadden ze iets gemeenschappelijks, niemand deed dit enkel voor de redding van onze club.

De grootste sponsors

En laat nu net de grootste sponsor van Act dat niet in zich hebben. Neen, die grootste sponsor wil geld in de club steken, enkel om ze te redden van de ondergang. Die wil investeren om ervoor te zorgen dat Royal Antwerp Football Club nooit zal verdwijnen. Nooit! De enige winst die deze investeerder wil zien is dat de club blijft voortbestaan.

En die grootste sponsor wil zijn naam ook bekend maken: de vzw supporters.

Als een supporter zegt dat hij 135 euro, of meer, wil investeren dan doet hij, of zij, dat ook. En als een supporter zegt dat hij ook actief wil mee helpen aan de redding van de club, dan zal ook dat gebeuren. Geen vage beloftes meer, niet enkel woorden maar ook daden.

Het is dus eigenlijk heel simpel. Als supporters moeten wij onze club een hand toesteken. Wij moeten zelf onze club redden en de opgebouwde schuld mee helpen aflossen. Elke euro die wij in de club steken is een euro minder die sponsors in die schuld moeten steken en is dus telkens een euro meer die diezelfde sponsors kunnen steken in de sportieve wederopbouw van de Royal Antwerp Football Club.

En met elke owner die er bijkomt groeit het potentieel, van Act As One én een toekomst voor RAFC. Hoe meer supporters er opstaan, hoe meer geld we kunnen investeren.

Aan iedereen die vraagt achter de grote sponsor: “Wij, de supporters, zijn de grootste sponsor!”