22/01/2015 - mediabelangstelling voor persbericht ACT as ONE

Naar aanleiding van ons persbericht kregen we heel wat persbelangstelling. 

FANS ANTWERP EISEN DUIDELIJKHEID

De clubleiding van Antwerp FC lachtte de speculaties over een fusie en een verkoop van de Bosuilgronden weg. De Great Old zit echter diep in het rood. De schadeclaim van ex-voorzitter Eddy Wauters zou de druppel kunnen zijn die de emmer doet overlopen. Het Antwerp Community Trust eist dat het bestuur duidelijkheid schept.

Antwerp Community Trust gaat met het project ACT as ONE voor een belangrijke participatie van de supporters in het beleid. Naar het voorbeeld van de clubs in de Bundesliga.

"Uit het verslag van de bedrijfsrevisor/expert blijkt nu duidelijk dat het onbetwistbare gedeelte van de vordering van de heer Wauters zeer substantieel is", stelt de woordvoerder.
 
"ACT as ONE heeft zich in deze zaak ook altijd diplomatisch opgesteld, maar wenst nu uitdrukkelijk een antwoord te krijgen op de vraag die op ieders lippen brandt, en die is natuurlijk: "Hoe gaan de nv RAFCM en de vzw RAFC deze schuld aanzuiveren?" 

"Daarnaast hebben de supporters ook recht om eindelijk te weten wat het plan van aanpak is, zonder loze woorden én met keiharde garanties."

"ACT as ONE herhaalt en onderstreept dat het bereid is mee te werken aan een oplossing, maar dan op voorwaarde dat de 50%+1 fanparticipatie daar deel van uitmaakt. Het is immers voor iedereen duidelijk dat dit de enige manier is om de club naar haar veilige haven te loodsen, inclusief alles waar Royal Antwerp FC nu voor staat: naam, nummer, kleuren, stadion en palmares."


Act as 1 roept Antwerpbestuur ter verantwoording

22/01/2015 - De aanhoudende vete tussen voetbalclub Antwerp en zijn oud-voorzitter Eddy Wauters lijkt stilaan in een definitieve plooi te vallen. De bedrijfsrevisor heeft een voorlopig advies in de rechtszaak van Wauters tegen de club gevorderd. Het bedrag dat Wauters eist zou meerdere miljoenen euro bedragen. Supportersvereniging Act As One wil weten hoe het bestuur van The Great Old die schuld zal aanzuiveren. Meer in het atv middag- en avondnieuws.


Fans Antwerp FC willen club helpen in zaak tegen oud-voorzitter Wauters


Rond 20 februari wordt een definitieve uitspraak verwacht in de claim van oud-voorzitter Eddy Wauters tegen Antwerp FC. De bedrijfsrevisor bezorgde beide partijen een voorlopig advies. 

Dat advies zou lager liggen dan de verwachte vijf miljoen euro die de tweedeklasser aan zijn oud-voorzitter zou moeten betalen. De Antwerp Community Trust wil alvast meewerken aan een oplossing. Zij lieten in een persbericht nu al weten financieel te willen bijspringen na de uitspraak.

"ACT as ONE herhaalt en onderstreept dat het bereid is mee te werken aan een oplossing, maar dan op voorwaarde dat de 50%+1 fanparticipatie daar deel van uitmaakt. Het is immers voor iedereen duidelijk dat dit de enige manier is om de club naar haar veilige haven te loodsen, inclusief alles waar Royal Antwerp FC nu voor staat: naam, nummer, kleuren, stadion en palmares", aldus de Antwerp Community Trust.