Uitverkoop van onze club aan een buitenlandse investeringsgroep : En waarom niet liever de voorkeur geven aan een lokale oplossing !

Ook over de taalgrens weerklinkt de roep naar supportersparticipatie in en lokale verankering van voetbalclubs steeds luider. De SOCIOS-STANDARD stuurden vandaag een persbericht uit. Erg herkenbaar allemaal, maar lees het vooral zelf ...

Persbericht Socios Standard (04/12/2014)

Het nieuws dat Standard mogelijk wordt verkocht aan een financiële groep uit Abu Dhabi heeft ons diep geschokt. Het doet ons denken aan drie jaar geleden, toen onze club dreigde te worden verkocht aan de Nederlandse investeringsgroep Value 8. Staan wij opnieuw voor een dergelijke dreiging? In reactie werd toen het project « SOCIOS-STANDARD » in het leven geroepen. Wij willen hiermee van ons laten horen.

Want Standard Luik is niet zomaar een commercieel bedrijf! Het is voor onze regio en ver daarbuiten een instituut, een publiek goed, waaraan wij, supporters, sterk gehecht aan zijn. Het zou niet mogen dat financiers er een simpele bron van persoonlijk gewin van zouden maken. Wij willen geen Paris SG bis of een Manchester City bis worden. Onze naam en faam ligt niet te grabbel voor geld. Wij willen een duurzame toekomst voor onze club, met behoud van identiteit, gedeeld aandeelhouderschap en lokale verankering,
aandacht voor maatschappelijke verantwoordelijkheid, met een bestuur dat inspraak en transparantie hoog acht.

Indien hij de club effectief wil verkopen, dan hebben wij een verzoek voor de Heer Duchâtelet. Roep de lokale actoren, die willen investeren in Standard, bij elkaar! Daartoe behoort ook de coöperatieve vennootschap « SOCIOS-STANDARD », die de eigen supporters groepeert. Indien u onze club een warm hart toedraagt, maak dan een lokale verankering mogelijk.

Aan de lokale investeerders willen wij zeggen dat nu het moment is aangebroken om te handelen. Laten we coalities vormen, laat ons samenwerken. Niemand van ons kan alleen op eigen kracht de nodige sommen op tafel leggen. Maar samen gaan we daar wel in slagen.

Aan de supportersclubs, verenigd in “Famille des Rouches” zeggen wij dat nu het moment gekomen is om over te gaan van contesteren naar participeren. Met haar brede structuur, haar duizend leden, haar verantwoordelijken afkomstig uit alle hoeken en stromingen, is het project van de « SOCIOS-STANDARD » er voor allen en iedereen. Ons project staat ten dienste van de club en haar toekomst.

Aan de lokale overheden zeggen wij blijf niet langer toekijken vanop de balkons hoe morgen een instituut zoals Standard in de handen zou kunnen vallen van “off shore” eigenaars. Ook lokale en regionale overheden kunnen de actoren samen brengen om de lokale verankering te verzekeren.

Koop het Bosuil 90 boek online of in deze verkooppunten!

Voeg, net zoals Hans-Peter Lehnhoff, dit unieke boek toe aan uw collectie!

Ontdek waarom de Bosuil uitgroeide tot het grootste en modernste stadion van zijn tijd, hoe deze tempel gefinancierd en gebouwd werd.

Geniet mee van de kleurrijke anekdotes van oud-spelers, trainers en bestuursleden.

Dit unieke boek is een project van de FAS(C), Federatie van Antwerp Supporters (Clubs), die er een fantastisch supportersverhaal van maakten. 

Het boek is volledig gedragen door de supporters. Zij waren de opdrachtgever voor dit  boek, waardoor Raf Willems, Dirk Willocx en Michel Schepers aan de slag konden. De foto's komen niet enkel uit het rijke Antwerp archief, maar ook uit inzendingen van enthousiaste verzamelaars en supporters. Sappige supporters anekdotes kleuren het boek, waardoor het zijn volkse karakter blijft behouden. 

Dankzij de voorinschrijvingen (en betaling!) van meer dan 1300 supporters is dit boek tot stand gekomen. De eventuele winst gaat integraal naar ACT as 1.

Waar kan je het Bosuil 90 boek ophalen of kopen?

De voorintekenaars kunnen het boek ophalen in de ticketcorner van RAFC, op vertoon van hun betalingsbewijs.

Het boek is vanaf woensdag 30/4/2014 te koop in verschillende winkels:

  • dagbladhandel Geysbrecht, Gijsbrecht Van Deurnelaan 35, 2100 Deurne
  • CUTZZ Barberlounge, Sudermanstraat 68, 2000 Antwerpen
  • the Picture Shop, Wijnegem Shopping Center
  • Bestel het boek in een Standaard Boekhandel en haal hem de week nadien daar op.
  • ticketcorner Bosuil Stadion
  • bestellen via bosuil90@rafc.be

De prijs is 40€

ACT! as 1 media weekend 14-15-16 maart 2014

Op 14 maart 2014 werd ACT! as 1 voorgesteld aan het grote publiek. ATV was er als de kippen bij en interviewde Jorgen van Laer.

Zaterdag 15 maart 2014 werd Bart van de Venster voor de camera van Sporza gehaald.

Zijn interview kan je hier bekijken: klik hier

Op 16 maart 2014 was ACT! as 1aanwezig bij Wakker op Zondag. Het werd een interessante discussie met Jorgen van Laer, Ivo Belet, Ludo van Campenhout en Walter Damen. Moderator was zoals steeds Karl Apers.

Bekijk de volledige wakker op zondag hier: klik hier