‘ACT! as 1’ verheugd om afgewezen fusiescenario RAFC- Capellen

2 scenario’s kunnen behoud stamnummer en ERFENIS van ‘THE Great Old’ garanderen

De Antwerp Community Trust stelt vast dat volgens het bestuur van Antwerp en Capellen een fusie tussen beide clubs niet aan de orde zou zijn. Dat is goed nieuws aangezien een fusie van RAFC met om het even welke club voor zowel de fans als ACT het minst wenselijke scenario is. Daarom is dit voor ACT! as 1 het moment om haar visie toe te lichten en twee scenario’s naar voor te schuiven die het behoud van zowel het stamnummer als het authentieke karakter van de club kunnen garanderen. 

Scenario 1

In het eerste scenario neemt ACT! as 1 het patrimonium over en gaat de VZW RAFC in vereffening. ACT! as 1 gaat vervolgens gesprekken aan om het opstalrecht aan hen te gunnen, zodat spelen op de Bosuil mogelijk blijft. ACT! as 1 maakt een doorstart door eveneens het stamnummer bij de KBVB over te nemen. Uit de beslissing van de licentiecommissie blijkt dat de bondschulden op heden € 0 bedragen. De schulden aan de heer Wauters zijn schulden aan derden en dus geen bondsschulden, tenzij de KBVB zou beslissen deze als dusdanig te aanvaarden. Wanneer binnen het volgende seizoen geen regeling wordt getroffen met alle schuldeisers van de VZW Royal Antwerp Football Club, degradeert de club het daaropvolgende seizoen, tenzij er kampioen gespeeld wordt.

Scenario 2

In het tweede scenario wordt de VZW omgevormd tot een Vennootschap met sociaal oogmerk. Schuldeisers kunnen hun schulden laten omzetten in aandelen van deze vennootschap. Hierbij is geen overdracht van het patrimonium nodig. ACT! as 1 koopt zich in de nieuwe vennootschap in met het geld van de supporters om de 50%+1-participatie te verwerven en de nieuwe vennootschap doet een aanvraag om het opstalrecht op de Bosuil te vernieuwen.  Hierbij moeten zowel het huidige als het vorige bestuur het clubgevoel laten primeren en samenwerken om tot een oplossing te komen.

Dit zijn niet de enige mogelijke scenario’s, maar zoals de kaarten vandaag liggen (mogelijke degradatie naar derde afdeling en torenhoge schulden), zijn deze twee pistes de meest ideale voor de club en haar fans. In beide scenario’s worden supportersparticipatie, met de bijhorende democratische werking, en transparantie verzekerd. Bovendien behoudt de club haar unieke stamnummer 1 en kan ze op de Bosuil blijven spelen. Maar vooral, beide scenario’s leiden op termijn naar een schuldenvrij Antwerp.

Gratis tickets Antwerp - Dessel

De situatie van RAFC blijft vandaag zeer problematisch. De patstelling tussen oud en nieuw bestuur heeft onze club tot een complete stilstand gebracht. Dit is totaal onaanvaardbaar en ACT! as 1 roept alle partijen op om het gemeenschappelijk belang van de club voorop te stellen.  ACT zal zelf ook de dialoog blijven voeren en wil constructief meewerken aan de redding van Antwerp. Daarom roepen wij alle fans op om massaal aanwezig te zijn aanstaande zondag voor de wedstrijd tegen Dessel om zo een turbulent seizoen af te sluiten met een kolkende Bosuil . Om onze oproep kracht bij te zetten, geven we aan de fans 56 tickets weg voor deze wedstrijd. Meer info op onze fanpage.