R. Antwerp F.C. en supporterskoepel ACT as 1 sluiten pact

Royal Antwerp Football Club haalt de banden met zijn supporters sterker aan door de oprichting van een structureel supportersoverleg met ACT as 1, de koepelorganisatie van de Antwerp-supporters die in haar schoot de bestaande supportersverenigingen FASC, ASA en ASC Antwerp 150 samenbrengt. Het overleg tussen supporters en clubbestuur zal tweewekelijks plaatsvinden.

Daarnaast zet de club ook het licht op groen voor de opname van twee vertegenwoordigers van ACT as 1 in de Algemene Vergadering van geassocieerde leden van Royal Antwerp Football Club vzw. Hiermee erkent Antwerp ACT as 1 als officiële spreekbuis van de supporters en onderstreept ze haar gehechtheid aan samenwerking met de trouwe achterban.

ACT as 1 werd in maart 2014 opgericht als ‘Antwerp Community Trust’ met als doel de Antwerpsupporters inspraak te geven in de club en op die manier mee te werken aan een duurzame toekomst voor Royal Antwerp FC. De opname van een dergelijke supportersvertegenwoordiging in de clubstructuren is een primeur in het Belgische voetbal.
 
 
Met rood-witte groet
Het team van ACT as 1