De fan in de nieuwe Antwerp-structuur


Afgelopen week maakte het bestuur van Royal Antwerp FC haar nieuwe clubstructuur bekend. Het organigram is uitgetekend, maar niet alle namen zijn ingevuld. De club gaf te kennen nog op zoek te zijn naar geschikte kandidaten voor een aantal functies, onder andere die van community manager. Als pleitbezorger van Antwerp als community club wil ACT as ONE die community manager maar wat graag uit eigen rangen rekruteren. We zijn ervan overtuigd dat we daarvoor in eigen rangen de juiste personen hebben, mensen met eenAntwerp-hart en met de nodige ervaring om een communitywerking op te zetten. We hebben deze mensen en onze plannen dan ook al aan de club voorgesteld in de gesprekken de voorbije maanden.

Vanuit de supportersvertegenwoordiging kreeg ACT as ONE al meermaals de vraag of er in het nieuwe organigram van de club iemand uit onze supporterskoepel werd of zal worden opgenomen. Tot hiertoe is dat echter nog niet het geval. Daar waar de transparantie van de nieuwe clubstructuur ACT as ONE zeker kan bekoren, wachten we nog steeds op een echte vertegenwoordiging van de Antwerp-fan in die clubstructuur. We hopen natuurlijk dat het clubbestuur deze kans alsnog grijpt en haar belofte gestand doet.

Dat ACT as ONE de club de voorbije maanden regelmatig geholpen heeft, mag niet verbazen: ons supportersorgaan heeft immers altijd het beste voor met Antwerp. Wij zijn er bovendien stellig van overtuigd dat een symbiose tussen hetAntwerp-bestuur en de Antwerp-supporters daarbij voor een win-winsituatie kan zorgen. In onze gesprekken achter de schermen met het clubbestuur zijn we dat de afgelopen maanden ook steeds blijven herhalen. Daarnaast is er ook veelvuldig gesproken over de beloofde Golden Share en hebben we hiervoor ook onze intentieverklaring voorgelegd, dewelke principieel goedgekeurd werd maar waar we nog wachten op de uitgeschreven versie van de club ter ondertekening en bijhorende verankering van de beloofde NUNACO bij de supporters.

Deze gesprekken zijn nu stilaan ten einde. ACT as ONE mikt op de week van 15 januari om haar achterban tekst en uitleg te verschaffen over wat we het laatste half jaar allemaal besproken hebben met het Antwerp-bestuur en wat op dat moment onze plaats is als verdere gesprekspartner en hopelijk ook supportersvertegenwoordiger in het bestuur.

In tussentijd genieten ook wij uiteraard van de koppositie waar the Great Old bij de winterstop staat. Ideaal om onder te kerstboom te dromen van de plek waar we thuishoren.

Met rood-witte kerstgroeten, 

het team van ACT as ONE

 
 

ACT as ONE deed mee met de #WarmsteWeek

We hebben 750 euro gestort aan Make-A-Wish Belgium-Vlaanderen. Dit is het resultaat van onze acties voor Music for Life van Stubru. De actie loopt verder, van een elk verkocht boekje gaat er een stuk naar het goede doel. 

Bedankt iedereen voor het bieden en het kopen van het fotoboekje.