ACT as ONE: sportief beleid en visie

Niet enkel Yves Makabu Ma-Kalambay heeft de Bosuil verlaten. Ook de jeugdcoördinator deed dat. Hij nam ontslag en dat nadat ons bestuur vorige week liet verstaan er alles aan te doen om de club weer gezond te krijgen.

Er zal ferm worden gesnoeid in de jeugdwerking. Doorheen de hele structuur zullen mensen moeten afvloeien, anderen zullen het voorstel krijgen om in te leveren. Het valt te verwachten dat dit niet zonder gevolgen zal blijven voor de jeugdwerking op RAFC.  #ACTasONE betreurt deze beslissing ten zeerste. De jeugdwerking is immers de bouwsteen van je club en tevens je eerste link naar de omliggende gemeenschap.

Zoals we jullie tijdens onze laatste roadshow lieten weten, hebben wij intern de eerste stappen gezet om een sportieve cel op te richten. De voorbije weken hadden we gesprekken met enkele deskundigen en zij zullen deze week samenzitten om onze visie op jeugd- en sportieve werking verder uit te tekenen. Het sportieve gebeuren op de Bosuil moet mee met zijn tijd. Voetbal moet net zo goed een feest zijn voor die kleine helden die gewoon eens tegen een bal willen stampen, als een goeie leerschool voor wie ervan droom ooit op onze heilige grasmat te mogen uitblinken. Jeugdvoetbal moet bovendien de ziel van de club uitstralen. De visie en het DNA van de club moeten de rode draad zijn die van jeugdwerking tot fanionelftal, bij spelers en technische staf,  doorheen alle geledingen loopt.

ACT as ONE zal zich in deze ook constructief opstellen en heeft de hand gereikt aan belangrijke actoren die mee willen helpen om een sportieve visie te ontwikkelen én om te zetten in de praktijk.

Ondertussen proberen wij jullie op de hoogte te houden van de extra-sportieve beslissingen die men binnen de club neemt.