Samenwerken aan de toekomst, het kan.

Het licentiedossier rond Royal Antwerp FC schreeuwt om een oplossing en duidelijkheid blijft voorlopig uit. Vanuit ACT as ONE wensen wij die alvast te schenken en bovendien herhalen wij ons positief en constructief open te stellen naar diegenen die het beste voor hebben met de club. 

De vraag van twee miljoen
Eigenlijk zegt Patrick Decuyper niets anders dan ACT as ONE. Wie twee miljoen op tafel legt wordt eigenaar van de club. Hij heeft gelijk wanneer hij zegt dat het financieel uiteindelijk meer zal moeten zijn om van Antwerp opnieuw een duurzame club te maken. De door hem genoemde bedragen zijn dan ook geen nieuw gegeven. De vraag is enkel hoe je dit invult. 

ACT as ONE weet echter dat het potentieel van de club toelaat om dat bedrag in de tijd weg te werken. Via exploitatie van de solide fanbasis, business seats en een stadionproject is dat nog steeds een uitdaging, maar wel één waar de club moeiteloos in zou moeten kunnen slagen. Dhr. Decuyper weet dit ook. Daarvoor heb je vandaag geen overvolle beurs nodig: veel schuldherschikkingen zijn pas terugbetaalbaar vanaf 2016 en dat in verschillende termijnen.
Veel kan worden opgelost en betaald vanuit een succesvolle exploitatie van de club. Bekijk in dat verband zeker onze prospectus even inclusief financiële analyse (link).

Wij denken dus dat de oplossingen die Dhr. Decuyper voor ogen heeft eigenlijk dezelfde zijn als die van ACT as ONE. Dit lijkt ons dan ook een ideale basis tot samenwerking. 

Dhr. Decuyper kan een startinvestering van twee miljoen euro snel verdubbeld zien bij een akkoord met ACT as ONE. Waarom zou hij niet instappen samen met de fans met als gevolg onmiddellijk een startbedrag van 4 miljoen. Zo kan er dubbel zo snel en dubbel zo efficient gestart worden met de uitbouw van een prachtig project richting een duurzaam Antwerp. Dat is de droom van menig supporter en dus ook van ACT as ONE. Op basis van wederzijdse trouw. Kijk ook maar naar het succesverhaal van KV Mechelen. 

Een vernieuwde Bosuil
Uit het recentste artikel in GvA blijkt dat Dhr. Decuyper nog steeds een stadionproject nastreeft. Dat doet uiteraard iedereen op en rond Antwerp. Ook daar zeggen wij als ACT as ONE niets anders dan Dhr. Decyper, want een projectontwikkelaar vinden, dat is geen enkel probleem. Meer zelfs: ze staan in de rij.
Alleen hebben de supporters via ACT as ONE wel de garantie dat als wij het zelf doen, we uit het aanbod van stadionontwikkelaars de beste optie zullen kiezen, voor de club. 

ACT as ONE wil een stadion waarvan het exploitatierecht bij de club zal zitten. Een stadion waarbij fanshop en horeca van de club zijn, net zoals de volledige sportieve infrastructuur. Waar de gegenereerde inkomsten zo veel mogelijk terugvloeien naar de club. Wie de overname van de club verbindt aan een stadionontwikkelaar kan later niet meer kiezen uit de rij van ontwikkelaars maar moet de keuze aanvaarden van hij of zij die de club op dat moment wordt opgedrongen. Met meer dan waarschijnlijk grotere marges voor derden en kleinere voor de club.

Onze angst is dan ook dat Dhr. Decuyper zijn investeerder een project- en stadionontwikkelaar is wat ten koste zal gaan van een zo goed mogelijk, modern stadionproject voor de club en voor de community. Het is voor ons duidelijk dat in dat geval de marge niet voor de club zal zijn en dat ze dus, net als in het verleden, gefnuikt zal worden in haar mogelijke groei. Dat is een visie waar ACT as ONE niet wil achter staan.

Patrick Decuyper , als wij verkeerd zitten en onze angst dus onterecht blijkt, laat het ons dan even weten. Als u en uw investeerders dezelfde stadionvisie delen als ACT as ONE, contacteer ons dan en laat ons samen de schouders onder dit mooie project zetten. Samen kunnen we zoveel meer.