Lees de toekomstvisie van ACT as ONE

Wanneer in de lente van 2014 RAFC, na een hoopvolle start van het seizoen, opnieuw tot stilstand komt omdat een buitenstaander de club wil overnemen voor 1 euro, is voor enkelen onder onze fans de maat vol. Zij besluiten om het tij op de Bosuil te keren en richten samen de Antwerp Community Trust op met roepnaam ACT as ONE. Een vzw met als doel de Antwerpse community te verenigen, opnieuw vertrouwen te geven in hun geliefde Great Old, en er zo weer een duurzame en gezonde club van te maken ... Als eersten in België lanceren zij op nationaal niveau het idee van fanparticipatie, gekoppeld aan het doel de hele Antwerpse gemeenschap te betrekken.

ACT as ONE heeft sindsdien niet stilgezeten. Bijna dagelijks vonden er meetings plaats met specialisten, binnen een waaier aan expertises, om een praktische invulling van het idee uit te werken.

Al die inspanningen verzamelde ACT as ONE in haar visietekst die een eerste maal werd overhandigd tijdens de persconferentie op 13 maart. Ondertussen werd de visietekst gefinaliseerd met daarin onder andere zeven gouden principes, waarvan het vijfde als volgt luidt: “De club zal openheid en transparantie hoog in het vaandel dragen.” ACT as ONE doet opnieuw wat het zegt en legt vandaag een visietekst op tafel dat openheid en visie samenbrengt: for everyone to see.

Het team van ACT as ONE nodigt met deze visietekst alle stakeholders rond Antwerp uit om met een open geest plaats te nemen aan een ‘ronde tafel’. We vragen geen enkele investeerder om aan zijn eigenbelang te verzaken of zijn rendement opzij te zetten, integendeel.

We vragen wel dat iedereen nadenkt over het grotere rendement en de grotere slagkracht van de eigen investering, wanneer we met zijn allen de volledige Antwerpse community achter Royal Antwerp Football Club krijgen. Op de volgende bladzijden lees je hoe het model van de Community-Owned Club voor alle stakeholders op en rond Antwerp een onuitputtelijke bron van opportuniteiten is, door de inschakeling van de hele stad en haar gemeenschap.

Laten we er samen voor gaan om de grote droom van veel Sinjoren en van elke Antwerp-fan te realiseren: laat ons eindelijk de slapende reus wakker maken! Het ACT as ONE-team wil met dit document alle fans, sympathisanten, potentiële investeerders en mogelijke partners uitnodigen om deel te nemen aan de ronde Antwerp-tafel.

ACT as ONE biedt een oplossing op maat van de vele uitdagingen waarmee Royal Antwerp FC en het voetbal in het algemeen zowel lokaal als internationaal worden geconfronteerd.

Welkom bij voetbal 2.0! Welkom bij de Community Club RAFC!