We are all owners

Antwerp zit in slechte papieren. Niet enkel het wanbeleid van de laatste jaren zorgde daarvoor, ook het gebrek aan een langetermijnvisie veroorzaakte de actuele situatie. De teloorgang van de mooiste club ter wereld trekt haar achterban mee in die neerwaartse spiraal. Platgeslagen, leeggestreden, moe, vooral heel moe zijn we.

Want voor de deur staat een nieuwe, zoveelste strijd. Het oneerlijke aan het verhaal is andermaal dat duizenden mensen met een clubhart van aan de zijlijn moeten toekijken naar een schouwspel dat één verliezer zal kennen: de supporter.  Maar als kapiteins het schip hebben verlaten, aasgieren het laatste stukje vlees hebben trachten mee te graaien, dan blijft er altijd en overal maar één iemand over: opnieuw die supporter. Hij is dan ook het grootste potentieel van een club, er bestaat geen groter kapitaal.

ACT as ONE verzamelt nu al een jaar lang supporters rond zich, probeert hen ervan te overtuigen dat er wel hoop is en dat er een langetermijnvisie bestaat die van Royal Antwerp Football Club een duurzame club zal maken.

Binnen enkele dagen ronden we de kaap van de 2000 owners. Dat zijn er heel wat, maar het kunnen er nog veel meer worden. Wij geloven ook dat het er veel meer zullen worden, want weinigen zijn in staat tot wat de Antwerp-familie in staat is.

Maar dan moeten we ons ook zo tonen, als een familie: as ONE.

ACT as ONE wil daarom benadrukken dat er geen 'slechte' fans bestaan. De vaak tussen pot en pint gevoerde  discussie omtrent owner versus niet-owner moet daarom stoppen. 'Because in the end, we are all owners!' Jawel, wij en niemand anders zijn de eigenaars van onze club. Van de NUNACO zoals we zeggen op en rond den Heilige Grond. Our NUmber, our NAme and our COlours!

Owner versus niet-owner

We vragen dan ook om zulke uitspraken achterwege te laten, ze dragen niets bij tot de zaak. We moeten de rangen sluiten, zij aan zij gaan staan om onze club te redden. Vandaag, morgen en de weken en jaren die komen. Ja jaren, want wij zijn geen ratten, wij komen terug!

We zijn allemaal supporters, zeven dagen op zeven. In het weekend, op de tribune veranderen we in de beste trainers. Hoe je het ook draait of keert, we zijn ook allemaal verschillend en 135 euro gaat daar niets aan veranderen. Sta je als supporter vandaag kritisch ten opzichte van ACT as ONE, dan zal je dat nog steeds zijn nadat je owner werd. Maar goed ook want dat is geen nadeel, integendeel, dat is net de kracht! Daar waar rekening gehouden wordt met zijn stem, daar voelt elke fans zich thuis. En hoe groter die familie, hoe sterker!

Wij roepen daarom al onze owners op om de discussie omtrent owner versus niet-owner te laten voor wat ze is. Er zijn voldoende argumenten om te proberen fans te overtuigen van dit project, van de toekomst voor een duurzame club. Voor Antwerp 2.0!

ACT as ONE zal alle dagen hard blijven verderwerken aan dit toekomstproject en wij zijn er rotsvast van overtuigd dat elke Antwerp-fan uiteindelijk zal begrijpen dat het ons enkel om het voortbestaan van de club te doen is én niets anders.

United we stand, divided we fall.

Come on you reds!