ACT as ONE veroordeelt met klem alle vormen van zinloos geweld

Het voorbije Antwerpse voetbalweekend beloofde memorabel te worden: een intense minuut stilte voor zowel Wim als Maria, clubs die meespelen voor de knikkers, een heuse derby, ... Voetbalbeleving ten top! Helaas vonden enkele geweldenaars het nodig voor een valse noot te zorgen, zeg maar een vals slotakkoord.

Antwerpse Verstandhouding, zo heette na Wereld Oorlog II de Entente Anversoise, de ploeg die werd samengesteld uit spelers van R Antwerp FC, R Beerschot AC en ook van K Berchem Sport. Op het veld heerste er een gezonde sportieve rivaliteit onder de spelers en op weg naar het stadion zaten de fans naast elkaar op de tram en liepen ze zij aan zij naar het stadion. In het stadion? Geen politie!

Jaloers zijn op elkaars triomf, lachen met elkaars tegenslag, roepen en zingen om mekaar te overtreffen, het hoort er allemaal bij. Vijandigheid niet. Nooit.

ACT as ONE veroordeelt met klem alle vormen van zinloos geweld. De laffe daad van enkele onmensen, de naam supporter onwaardig, brengt het Antwerpse voetbal in diskrediet. Erger nog is het leed dat Paul De Herdt, en zijn familie en vrienden, werd aangedaan.

ACT as ONE hoopt dan ook ten stelligste:

-          dat de schuldigen gestraft zullen worden,

-          dat andere actoren binnen het ‘Antwerpse’ voetbal dit zinloos geweld veroordelen,

-          dat Paul na een lang herstel, men spreekt van tussen de zes maanden tot een jaar, weer gewoon Paul kan zijn.

Voetbalsupporters die hem een hart onder de riem willen steken kunnen een kaartje sturen naar:

Sven Naessens
Willem Elsschotstraat 11
2070 Zwijndrecht

ACT as ONE zal contact opnemen met de familie om deze te overhandigen.
#ACTasONE