Opnieuw dromen na de nachtmerrie

Ruim 12.000 Antwerp-supporters moedigden gisteren in een ongeziene sfeer hun elftal aan. De spelers maakten hun truitje nat. Het mocht niet baten. De titel is voor volgend jaar. Veel liever hadden wij fans vandaag nagekaterd over het verlies van de titel, want dat hoort nu eenmaal bij het voetbal, you win some, you lose some. Nu breken we ons het hoofd over de onmetelijke schade die enkele leeghoofden de club op enkele uren tijd berokkend hebben.

Maar eerst:

Excuses

Van de échte supporters die hun elftal na jaren van sportieve miserie een heel seizoen vocaal en met sfeeracties naar heel wat mooie overwinningen mochten stuwen.

Excuses aan de supporters van Eupen voor de angst die zij uitstonden en de laffe klappen die zij incasseerden.

Excuses aan de buren die een angstige, slapeloze nacht doormaakten en vanochtend puin moesten ruimen.

Excuses aan de ordediensten voor het buitensporig fysiek geweld van de non-supporters  en de materiële schade.

 

Schaamte

Plaatsvervangende schaamte voor het tuig dat zich valselijk bedient van de naam ‘Antwerp-supporter’.

 

Buiten!

Amokmakers en geweldenaars buiten! Zij hebben niets te zoeken bij ons geliefde Antwerp. Zij hebben het moeizaam weer opgepoetste imago van ons geliefde Antwerp in een klap teniet gedaan voor de ogen van heel België. Zoals ze gisteren meteen van de echte fans uit de tribunes hoorden:

“Shame on you!”

We rekenen erop dat de bevoegde instanties hard zullen optreden tegen de schuldigen van deze gitzwarte bladzijde uit het bestaan van ons Antwerp. Dat zij de rekening gepresenteerd krijgen voor hun buitensporige geweld en hun straf niet ontlopen. Dat zij nooit meer voet mogen zetten op onze Heilige Grond. Dit willen wij nooit meer meemaken op en rond de Bosuil!

 

Gisteren teruggeslingerd, vandaag de eerste stap vooruit!

Wij willen met een gerust hart samen met vrouw en kinderen, met vrienden en kameraden naar het stadion om RAFC aan te moedigen en te feesten. Wij willen dat de bezoekende supporters ons vocaal weerwerk kunnen bieden zonder zich zorgen te moeten maken over fysiek geweld. Wij willen dat de buren op matchdag voldoende hebben aan een setje oordopjes om op beide oren te kunnen slapen. Wij willen dat de aanwezige politieagenten lijf en leden niet hoeven te riskeren.

Wij willen voetbal beleven zoals het hoort. Als échte supporter.

Daarom is het belangrijk dat we als community luisteren naar de slachtoffers van gisteren, de fans van Eupen, de buren en de ordediensten. Dat we samen aan tafel gaan zitten om dit gigantische probleem met wortel en al uit te roeien.

We shall not be moved!

COYR!

 

Echte Antwerpfans berokkenen hun club geen schade. Ben jij een échte? Surf naar onze Facebook-pagina en laat je horen!