PERSBERICHT: Reactie ACT as ONE n.a.v. Zaak Wauters

UPDATE 19.00

De poging tot recuperatie vanuit sommige hoeken is symptomatisch voor heel wat zaken die fout lopen binnen het voetbal. Gaandeweg zal echter duidelijk worden wie voor eigen gewin rijdt en wie met ons en de hele rood-witte familie wil meewerken aan een duurzame toekomst voor Royal Antwerp FC. De partners uit die laatste categorie, zijn diegene waarmee ACT as ONE wil samenwerken om de club te redden.
Het enige dat wij daar tegenover zetten is dat 50%+1 van de aandelen in handen van de supporters terecht komt, dat participatie gerealiseerd wordt en onze club zo verankerd wordt in de gemeenschap.
ACT as ONE maakt zich sterk dat een fan owned Antwerp niet onderaan de ladder zal moeten beginnen, niet alleen omwille van de mooie geschiedenis van de club, maar ook dankzij de talrijke supporters. Zij zijn voor elke sponsor en investeerder een geweldige potentiële doelgroep. Het 50%+1-model is daarvoor de sleutel.


Maandenlang is er in Antwerpse voetbalmiddens uitgekeken naar de uitspraak in de zaak Wauters. Terwijl velen dat met een bang hartje deden, heeft ACT as ONE die tijd benut om zich voor te bereiden op de uitspraak en de daaruit voortvloeiende scenario's voor Royal Antwerp FC. Uit het verslag van de bedrijfsrevisor/expert blijkt nu duidelijk dat het onbetwistbare gedeelte van de vordering van de heer Wauters zeer substantieel is.

ACT as ONE heeft in deze historie altijd het hoofd koel gehouden en heeft zich nooit laten verleiden om de focus te verliezen: wat voor de Antwerp Community Trust primeert, is de toekomst van de club en niets anders - een fan owned toekomst, dat spreekt voor zich.

ACT as ONE heeft zich in deze zaak ook altijd diplomatisch opgesteld, maar wenst nu uitdrukkelijk een antwoord te krijgen op de vraag die op ieders lippen brandt, en die is natuurlijk: "Hoe gaan de nv RAFCM en de vzw RAFC deze schuld aanzuiveren?" Daarnaast hebben de supporters ook recht om eindelijk te weten wat het plan van aanpak is, zonder loze woorden én met keiharde garanties.

ACT as ONE herhaalt en onderstreept dat het bereid is mee te werken aan een oplossing, maar dan op voorwaarde dat de 50%+1 fanparticipatie daar deel van uitmaakt.
Het is immers voor iedereen duidelijk dat dit de enige manier is om de club naar haar veilige haven te loodsen, inclusief alles waar Royal Antwerp FC nu voor staat: naam, nummer, kleuren, stadion en palmares.