Conferentie Supporters Direct Europe op 5 en 6 september 2015

SD Europe en haar netwerk komt samen in Hamburg op 5 en 6 september.

Supportersgroepen, nationale supportersorganisaties en fan-owned voetbalclubs uit 16 landen komen tijdens het weekend van 5 - 6 september samen in Hamburg. Het is de eerste keer dat SD Europe een afzonderlijke conferentie op het vasteland organiseert. Gastheer van dienst is HFC Falke e.V.

Volgende groepen, organisaties en clubs tekenen present: Conseil National des Supporters de Football - CNSF, Federación de Accionistas y Socios del Fútbol Español - FASFE, Israfans, Norsk Supporterallianse - NSA, Supporters in Campo, Supporters Direct, Svenska Fotbollssupporterunionen - SFSU, Unsere Kurve, Antwerp Community Trust, Sinya Bulgaria, APOEL Supporters Trust, Brondby Supporters Trust, Fan Trust Aarhus, Aalborg Supporters' Trust, Supporterscollectief Groningen, Wielka Polonia, Associação de Adeptos Sportinguistas, vzw Eskabee 1935, Cork City FC en onze gastheer HFC Falke e.V.

Gedurende de 2-daagse conferentie zullen de deelnemers ideeën, ervaringen, successen en uitdagingen van het afgelopen seizoen bespreken. Ook de toekomst van SD Europe en haar netwerk staat op de agenda. De deelnemende organisaties en groepen zagen om diverse redenen ooit het levenslicht, maar ze zijn allemaal verenigd in het streven naar goed bestuur in het voetbal en om ervoor te ijveren dat supporters inspraak krijgen in het clubbeleid en bij de officiële voetbalinstanties.

De conferentie vindt plaats in het Rudi Barth Stadion, de thuisbasis van HFC Falke e.V. Leden en vrijwilligers van deze Duitse fan-owned voetbalclub zorgen ook voor een levendig sociaal programma zodat de gesprekken en discussies ook buiten de formele meeting kunnen worden voortgezet. Het weekend eindigt met voetbal. Op zondag steunen de deelnemers Falke tijdens hun uitwedstrijd op Rissener SV II.

Wie niet aanwezig kan zijn in Hamburg, kan volgen via de hashtag #SDEurope15 en de officiële Twitter- en/of Facebookpagina van Supporters Direct Europe.

Supporters Direct Europe is een organisatie die ijvert voor democratische inspraak van supporters in het beleid van hun sportclubs en de officiële voetbalinstanties; en assisteert supportersgroepen om deze doelstelling op een gestructureerde, formele manier te bewerkstelligen. Opgericht in 2007 met de steun van de UEFA, adviseert SD Europe eveneens voetbalclubs omtrent hun structuur en werken ze samen met voetbalbonden, UEFA en Europese instanties. Op dit ogenblik is SD Europe actief in meer dan 20 Europese landen en is de organisatie verantwoordelijk voor het ‘Supporter Liaison Officer – project’ (Art. 35, UEFA Club Licensing and Financial Fair Play Regulations). Voor meer informatie; contacteer Ben Shave (E ben.shave@supporters-direct.coop ; T 0044 7985 628 215).