ACT SOCIAL, BE ONE

Community cel : ACT social, Be one

De C in ACT staat voor community en een belangrijk onderdeel daarvan is de sociale insteek die ACT as ONE voor ogen heeft. Iedereen moet betrokken zijn bij de club en de club moet betrokken zijn bij haar omgeving.

In dat kader startte ACT as ONE met het ‘social ownership’. Of beter gezegd, enkele owners voegden de daad bij het woord en gaven dat idee direct vorm.

Wat is een social ownership?

Rechts bovenaan onze homepage zie je een rode knop waarin volgende tekst geschreven staat: “DONATE FOR SOCIAL OWNERSHIP DONATE AS ONE”.

Als je op die knop klikt, kan je een bedrag kiezen dat je wil doneren. Telkens de optelsom van zulke donaties 135€ bereikt, beschikt ACT as ONE over een zogenaamd ‘social ownership’. Er zijn echter ook owners die enkele social ownerships doneerden. Er is zelfs iemand die dit voor 2015 elke maand zal doen. Je kan ook gewoon op ons rekeningnummer storten met vermelding van "social ownership". Dat is natuurlijk de kracht van ACT as ONE, een project waar community centraal staat.

Aan wie geven wij dat?

De eerste twee social ownerships gingen naar Benjamin en zijn broer Wim, die wij samen met ex-spelers Björn Sengier en Gunter Ribus, bezochten in het Middelheim ziekenhuis.  Voorts hebben we ook al enkele andere Antwerp-supporters kunnen helpen die het op de één of andere manier moeilijk hebben.

Maar dat is natuurlijk niet alles.

We zaten als ACT as ONE ook al met enkele organisaties rond de tafel en toetsen nu, samen met de verantwoordelijken, af wat we voor elkaar kunnen betekenen. Zo ook afgelopen donderdag 19 februari.

Eerste projecten

We zijn dan ook trots om vandaag alvast de samenwerking met enkele sociale projecten, die we zullen ondersteunen waar het kan, aan te kondigen.

Op Antwerp kennen we de Antwerp Street Boys en de G-fans.

 
 

De Antwerp Streetboys is de Antwerpse ploeg van dak- en thuislozen al dan niet met een verslavingsproblematiek. Zij trainen wekelijks en nemen deel aan de nationale competitie van vzw Belgian Homeless Cup. De Antwerp G-Fans is dan weer een supportersclub voor personen met een beperking.

 
 

En allemaal kunnen ze wat extra ondersteuning gebruiken.

Samen met hun verantwoordelijken werd afgesproken om alvast elke organisatie te voorzien van een ‘social ownership’. Op deze manier kunnen de Antwerp Street Boys en de G-fans inspraak krijgen binnen ACT as ONE, en dus hopelijk ook later binnen onze club.

More to come

Maar daar stopt het niet natuurlijk. Beide organisaties hadden zelf wat vragen, en wij deden enkele voorstellen want ACT as ONE is bereid te helpen waar het kan. Wij zullen ook contact nemen met de club om te zien wat we samen met hen kunnen beteken voor deze mensen. Verwacht dus snel nog wat meer nieuws.

Mensen die zelf suggesties hebben, of als vrijwilliger willen meewerken, actief of op momenten dat we al eens hulp kunnen gebruiken, die kunnen mailen naar community@actasone.be