‘WAT ELKE ANTWERPFAN MOET LEZEN’

‘WAT ELKE ANTWERPFAN MOET LEZEN’

ACT as ONE is tevreden dat er eindelijk een vernieuwende en frisse wind over de Bosuil lijkt te waaien. De moeilijke eerste hordes die door Patrick Decuyper werden genomen, zorgen voor een terechte opluchting en doen hoop overheersen. ACT as ONE wenst haar leden te informeren over wat gaande is.

Licentie en andere uitdagingen

Het uitblijven van de spreekwoordelijke witte rook is begrijpelijk, want dat is inherent aan onderhandelingen die bemoeilijkt worden door een situatie zoals de huidige. ACT as ONE heeft alle vertrouwen in de capaciteiten van Dhr. Decuyper om ook die uitdaging tot een goed einde te brengen en zoals steeds blijven wij beschikbaar om te helpen daar waar mogelijk.

Helaas blijven er op dit moment nog een aantal obstakels bestaan die een licentie en een mooie toekomst voor RAFC in de weg staan. Zo werd vorige week maandag op ATV door Patrick Decuyper aangekondigd dat een deal met de partij Mintjens slechts een kwestie van tijd was. Maar de klok tikt ondertussen verder en momenteel is er geen – overigens noodzakelijke – deal tussen Patrick Decuyper en de groep Mintjens. Dit zowel in het dossier van de schuldvordering als met betrekking tot de gronden. Hierbij moet worden benadrukt dat er nog steeds geen duidelijkheid bestaat over de identiteit van de investeerders achter de heer Decuyper. Het feit dat dit niet wordt meegedeeld aan de onderhandelende partijen, vindt ACT as ONE – zoals reeds eerder gecommuniceerd – onrustwekkend. Wij kunnen geen bestuursovereenkomst sluiten met een partij die we niet kennen. Nogmaals verzoeken wij Dhr. Decuyper hierover duidelijkheid te verschaffen om zo ons geloof in een gezamenlijk project te versterken.

Daarnaast stelt er zich een bijkomend probleem. Uit informatie die ACT as ONE verkreeg na contact met de KBVB blijkt dat de interpretatie van de licentievoorwaarden ernstig verstrengd werd. Dit is voor RAFC bijzonder slecht nieuws.

Het negatief eigen bedrijfskapitaal van de nv RAFC Management die op haar beurt de continuïteit van de vzw garandeert, zal moeten worden afgedekt. Concreet betekent dit dat er een herkapitalisatie van zo’n 3,5 miljoen euro moet gebeuren. Ofwel dient er een derde rechtspersoon zich garant te stellen voor dit bedrag.

In alle openheid vragen wij dan ook aan Patrick Decuyper of hij deze middelen ter beschikking heeft en dit ook aan te tonen aan de onderhandelingstafel. Er kan en mag immers niet langer getalmd worden. Er zijn dan ook twee mogelijke scenario’s:

-        Ofwel zijn deze middelen ter beschikking en moeten de nodige garanties op tafel worden gelegd zodat iedereen met een gerust gemoed verder kan.

-        Ofwel moet er ruimte komen aan de onderhandelingstafel voor partijen die deze garanties wél kunnen bieden.

Het mag voor niemand een optie zijn om in deze fase nodeloos tijd te rekken en te pokeren terwijl de toekomst van de club op het spel staat. Als gevolg van deze nieuwe ‘lijken uit de kast’ is het absoluut geen schande als een partij hierdoor onvoldoende middelen heeft en de tafel moet verlaten.

ACT as ONE werkt aan de toekomst

Act as ONE heeft alternatieve plannen en potentiële investeerders klaarstaan en wil deze – indien nodig – zo snel mogelijk activeren om zo te helpen bij het behalen van de licentie en de club naar een veilige haven te loodsen.

Indien een deal met Mintjens en de nodige financiële garanties geen probleem zijn voor Patrick Decuyper, zetten wij de deur nog verder open om een alliantie te sluiten met alle partijen die actief de club willen redden.

Dit zal echter snel moeten gebeuren.

De uitbouw van een positief, professioneel project op de Bosuil neemt bovendien zoveel tijd in beslag, dat het onbegonnen werk is om dit alleen tot uitvoering te brengen tegen de start van het volgende seizoen. Daarom blijft ACT as ONE verder werken, achter de schermen. Op die manier willen wij alvast de basis leggen om samen aan de verdere uitwerking van onze club te bouwen. Eens de overname een feit is, hopen wij dat we hieraan samen met iedereen met een hart voor Antwerp kunnen werken.

Ondertussen blijven wij beschikbaar en engageren we ons om mee te helpen. Ook wanneer er nog maar eens ‘enkele lijken uit de kast zouden vallen’ die de zaken bemoeilijken.