Community

ACT as ONE bezoekt Wim

Er gaat momenteel geen dag voorbij of onze club staat in de schijnwerpers. Maar datzelfde geldt ook voor #ACTasONE. Onze inzet is en blijft dezelfde: wij gaan vol voor supportersparticipatie! Dat betekent ook dat wij ons dagelijks blijven inzetten voor de verdere uitbouw van ons project.

Start community cel
Het doet ons deugd te zien, horen en lezen dat jullie helemaal mee zijn met de community-insteek van ACT as ONE. Het doet ons dubbel zoveel plezier om vast te stellen dat jullie, de owners, er dan ook voor gekozen hebben om het eerste sociale project zelf op gang te trappen.

De afgelopen weken en dagen kregen wij van enkelen onder jullie bedragen gestort die gelijk staan aan een ownership. Zo zijn er mensen die één of meer ownerships weggaven, of die beloofden er elke maand één te zullen weggeven. Ook kregen we van jullie verschillende vragen of jullie geen kleinere bedragen konden storten, die wij dan kunnen aanwenden om social ownerships te verdelen.

De voorwaarde die al deze schenkers daaraan koppelen, is wel steeds dezelfde: de ownerships moeten gaan naar mensen die het moeilijk hebben.

Social ownerships
Met het team van ACT as ONE hebben wij dat concept dan ook wat verder uitgewerkt. We bieden jullie op de website de mogelijkheid om vrijblijvende donaties te doen. Telkens het bedrag van € 135  bij elkaar wordt gespaard, zal er vanuit de community een ownership aan iemand worden aangeboden.

Gewoon klikken op de rode knop bovenaan de startpagina, “Donate for social ownership, donate as one

Eerste twee ‘social ownerships’
ACT as ONE zou zijn naam niet waardig zijn, als wij niet meteen de daad bij het woord zouden voegen.Later deze week mogen jullie nog enkele updates verwachten, maar vandaag, maandag 2 februari, bedeelden wij alvast de twee eerste social owernships. Dat deden we niet zomaar…

Wim is 40 jaar en samen met zijn broer Benjamin al decennia lang een trouwe Antwerp-supporter. Een tijd geleden werd Wim echter getroffen door blaaskanker. Enkele chemokuren ten spijt werd de ziekte tot op heden niet overwonnen. Wim begint nu aan zijn laatste gevecht.

Zijn beste vriend, Marnic, contacteerde ons, met de vraag of wij niets voor Wim konden doen. Natuurlijk konden wij dat. Er werd contact opgenomen met enkele ex-spelers. Kevin Oris kon er jammer genoeg niet bijzijn, jullie zullen snel genoeg begrijpen waarom, maar Bjorn Sengier en Gunter Ribus maakten met plezier wat tijd vrij. Vanuit de ACT-community werd er voor Antwerp-shirts gezorgd, alsook voor enkele kaartjes met beterschapswensen van fans.

Het zal jullie niet verbazen dat we de bestemming voor onze eerste twee social ownerships gevonden hebben. We heten Wim en Benjamin van harte welkom bij ACT as ONE en hopen dat het wij-gevoel een hart onder de riem mag zijn in deze moeilijke tijden.

Wij wensen Wim, zijn familie en vrienden, dan ook veel sterkte en hopen hem binnenkort terug te verwelkomen op onze heilige grond.